Chocolade

De oorsprong van de cacaoboom ligt vermoedelijk in het noordelijk deel van Zuid-Amerika, onder andere in het Amazonegebied. In Centraal-Amerika werden al cacaobonen geoogst voordat de Azteken rond 1200 de omgeving van het tegenwoordige Mexico-Stad op de Tolteken veroverden.

Europa kwam pas in de 16e eeuw in aanraking met cacao. Dat gebeurde nadat de Spaanse veroveraar Hernán Cortés in 1521 in Mexico landde. Tot zijn verbazing zagen de bewoners hem als de reïncarnatie van één van hun goden. Ze overlaadden hem met geschenken waaronder cacaobonen die ze er onder meer als betaalmiddel gebruikten. Cortés nam ze mee naar Spanje.

De Azteken gebruikten de cacaobonen ook als genotmiddel. Ze ontdopten ze, wreven ze fijn en mengden de bonen met andere producten ter verbetering van de smaak.

Cacaobonen

Pure chocola

Chocolade is gemaakt van de tropische cacaoboomzaden. Pure chocolade bestaat al meer dan 3000 jaar.  De chocola werd ontwikkeld rond 1900 in Midden- en Zuid Amerika als drank. Het was de enige vorm van chocola die beschikbaar was op dat moment. Later werd het ook gemaakt in een drankje voor de Azteken en Maya’s voor ceremoniële en medicinale doeleinden. Door de bitterheid van pure chocola, werd het in de loop der jaren aangepast om meer te worden dan alleen pure chocola. De Spanjaarden ontdekten chocola in de vroege jaren 1500 en brachten het naar Europa. Zij zouden  honing en rietsuiker toevoegen om het zoeter te maken en dit werd het begin van het ontstaan de van melkchocolade.

Melkchocola

Melkchocolade is een stevig chocoladesnoepgoed dat cacao, suiker en melk bevat. Melkchocolade, de meest populaire vorm van chocolade in veel landen, werd oorspronkelijk uitsluitend als chocoladereep verkocht, maar is nu verkrijgbaar in verschillende vormen

chocolate, dark chocolate, tablet
white chocolate, chocolate, food

Witte chocola

Witte chocolade bevat geen vaste cacaobestanddelen. Tijdens het productieproces van witte chocolade worden de donkergekleurde vaste bestanddelen van de cacaoboon gescheiden van het vet (cacaoboter), net als bij melk- en pure chocolade, maar die bestanddelen worden later niet weer samengevoegd. Hierdoor mist witte chocolade de antioxidanten en andere stoffen die karakteristiek zijn voor melk- en pure chocolade.

Zotter repen

Wat is Zotter?

Zotter, of hun complete naam ‘Zotter Schokoladen Manufaktur’ is een bedrijf opgericht door Josef Zotter. Sinds 1999 maakt het bedrijf bean to bar chocolades in Oostenrijk. Zotter heeft haar bekendheid gekregen door hun chocolade met diverse en unieke vullingen. Hun bean to bar chocolades maakt Zotter sinds 2007. Hiermee maakt zotter een hele reeks Labooko chocolades, chocoladerepen met een ‘single origin’ en in puur, melk en wit.

Menakao Chocoladerepen

Deze chocola is alleen op bestelling verkrijgbaar. Levertijd ongeveer 8 werkdagen.

BOLD & PUNCHY

A very dark bar with deep cocoa notes, bold and contained. As the cocoa liquor melts, the aromas are released, robust like a punch, over the subtle background of the fruity Madagascan beans. The crunchy cocoa nibs gives a rustic touch and which delightfully dance with the red fruit notes of the chocolate.

BOLD & PUNCHY

This chocolate will not leave you indifferent with its deep aromas of cocoa and its tart test. Full of cocoa and strong emotion.

DEEP & FRUITY

A dark chocolate just sweet enough, but enough, to reveal the deep aroma of cocoa and notes of red fruits and citrus. An intense, elegant chocolate with a nice finish on the palate.

FRUITY & SPICY

The spices of the bird tongue pepper will awaken your taste buds. The notes of red fruits of chocolate immediately reduce the sensation of spiciness while leaving notes of dark chocolate, fresh, fruity.

FRUITY & BRIGHT

When the sweet and fruity notes of orange and cranberries meet the strength of the dark chocolate… A subtle combination of flavours.

INTENSE & CRUNCHY

With these flavours of cashew and sea salt, this delicious intense bar satisfies your desire for sweet, salty and crunchy in one remarkably delectable bite.

BRIGHT & INDULGENT

Crunchy nibs (crushed cocoa beans) brings a rustic and robust touch that blends perfectly with the tangy freshness and red fruit notes of chocolate. The fleur de sel tip enriches and prolongs this experience, bringing a pleasant feel, enhancing the subtle acidity of the cocoa beans.

BRIGHT & CITRUSY

The intensity of the pink peppercorn combined with the citronella aromas of the kaffir lime combines with the red fruit aromas of the chocolate creating an innovative taste. The acidity so characteristic of the Malagasy bean combined with the kaffir lime will plunge you into a delicious sensation of freshness.

DELICATE & CREAMY

The combination of pure Arabica coffee from Madagascar central highlands and sea salt gives this delicate and creamy milk chocolate an authentic and intense flavor.

CREAMY & EXOTIC

A creamy and sublimely exotic milk chocolate with notes of vanilla and coconut milk.

FUDGY & FRUITY

An original yet elegant milk chocolate, whose buttery and vanilla notes are reminiscent of the indulgent of fudge.All this is conveyed by fruity and citrus aromas wich are caracteristic of the Madagascan cocoa beans.