Thee assortiment

Van oorsprong komt thee uit China. Duizenden jaren geleden werd daar al thee gedronken. Volgens een Chinese legende ontdekte Shennong 5000 jaar v.Chr. thee in een bos. Bladeren van een theestruik dwarrelden in een pan met heet water, waarna het geheel een aangename geur ging verspreiden.

Volgens een boeddhistische legende zijn de eerste theeblaadjes veel later ontstaan uit de oogleden van de mediterende Bodhidharma, een Indiase monnik die omstreeks 500 na Chr. het Zenboeddhisme in China introduceerde. Deze heilige zou zijn oogleden hebben afgeknipt om niet in te slapen. Chinese overleveringen schrijven de ontdekking van thee dan weer toe aan de uit een ei gekropen Loe-Ju, omstreeks 800 na Chr. De Japanse theeceremonie dateert uit 1286 toen volgens de overlevering de monnik Sjomei alle benodigdheden voor het theedrinken uit China aanvoerde. Via China kwam ook Japan met thee in aanraking. De eerste vermelding van thee in de buitenlandse literatuur dateert uit 1559, toen het werd ontdekt door de Portugezen in Japan. Rond 1610 werd een eerste kleine hoeveelheid thee naar Nederland gebracht, en in eerste instantie slechts als curiosum bekeken. Pas later in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Die thee kwam uit Batavia, waar de thee vanuit China werd heengebracht. In de 18e eeuw werd theedrinken echt gemeengoed in Nederland. Toen begon de VOC de thee direct te importeren uit Guangdong in China.

Op Java en Sumatra werden door de Nederlanders theeplantages aangelegd. De Engelsen deden hetzelfde in India en op Sri Lanka (toen Ceylon, vandaar de naam ‘Ceylonthee’). Thee was tot de 18e eeuw een zeer dure drank en werd alleen gedronken door rijke mensen. Die bouwden daarvoor in hun tuinen soms speciale theehuizen.

Groene thee

Een heerlijke Chinese groene thee met jasmijn, rozenblaadjes en aardbeiblad.

Meesterlijke creatie van groene gunpowder,  bancha, Pai Mu Tan,  Chun Mee, White  Fujian en Oolong, aangevuld met ananas, aardbei en zonnebloem.

Houd je van een verrassing? Proef dan eens onze groene thee met stukjes abrikoos, wortelvlokjes, honing en saffloerolie. Yammie!!

Aloë Vera is een gezonde vetverbrander. Samen met papaya, citroen en spirulina. De spirulina is zeer goed voor de gezondheid en heeft een hoog eiwitgehalte.

Een overheerlijke thee uit het Bongaigon district, onder de regio Assam. De geoogste  groene thee wordt liever niet geëxporteerd. Is niet altijd voorradig.

Japans groen – Bancha (late oogst), is  geplukt van de grote, harde en ruige bladeren, na het oogsten van de Sencha theeproductie. De thee bevat minder cafeïne en tannines, waardoor het een zwakkere infusie heeft.

Bi Luo Chun is een van de tien beroemde Chinese theeën. De naam betekent letterlijk “groene lenteslak”. Bi luo chun thee wordt gemaakt van jonge bladeren die in onregelmatige vormen worden gerold.
De geur wordt gedomineerd door grasachtige en moutaroma’s, grasachtig, zoet, medium intense smaak met onmerkbare bitterheid. Na twee keer brouwen verschijnen kleine, meestal gebroken bladeren.

Smaakvolle groene thee sencha, met blue tutterfly, rozenblaadjes, rode korenbloem, zonnebloem, aroma

Ceylon groene thee wordt geteeld op de oostelijke hellingen van de belangrijkste bergen van Sri Lanka en komt van de Camellia Sinensis boom. Het wordt verzameld tussen juni en september. De droge wind van die gebieden geeft de thee zijn smaak en aroma.

De verfijnde smaak van de Chun Mee thee wordt aangevuld met de iets zoete Yunnan thee. De smaak wordt extra verfijnd door de witte  Kenia Pau Mu Tan

Groene thee uit de Chinese provincie Chun me, geeft een heldere, felgele infusie met een zachte smaak. Het werkt geweldig als een typische groene thee en als een verfrissend drankje na het toevoegen van verse munt.
Zet 2 gram thee in 200ml water bij een temperatuur van 75°C.

Deze groene thee van ons is gemelangeerd met de oergezonde cranberry, aangevuld met appel, kers, aardbei en korenbloembloesem.

Ontdek het brood van de woestijn, heerlijke groene thee met dadel, cacaobonen, zoethout  en gemberwortel.

Een blend van groene en witte thee, met lemon, gember, appel, kardemom, frambozenblad en goudsbloemblad.

Geweldige groene  biologische Earl Grey met  bergamot, blauwe korenbloembloesem, rozenblaadjes, saffloer en gele korenbloesem.

Geweldige groene  biologische Earl Grey met  bergamot, rozenblaadjes, lemon en stukjes citrus.

Een groene thee die je vleugels geeft, met zonnebloesem, rozenknopjes en korenbloesem.

Een witte thee, met groene en zwarte thee, sinaasappel, papaya, mango, citrus, ananas, jasmijn, kers, aardbei en natuurlijke aroma.

Een heerlijke en kleurrijke groene thee met pioenroos, jasmijn, calendula en natuurlijk aroma.

Een groene thee met eucalyptusblad, tomaat, gember, macis bloemen en natuurlijke aroma.

Een ongewone combinatie van gemberwortel, limoen en citroenschil. Je zou kunnen zeggen dat het een universele thee is, op winterdagen zal de gember in het mengsel opwarmen en de immuniteit verhogen, terwijl tijdens warm weer citrusvruchten effectief de dorst lessen. Neem het op de proef en het zal je dagelijks leven worden.

Groene thee met Guarana bevat een hoge concentratie cafeine. Ginko wordt ook wel Japanse notenboom genoemd.

De thee wordt ook wel Gunpowder genoemd,  omdat het theeblad is gerold tot kleine kogeltjes. De pareltjes ontvouwen zich tijdens  het trekken.

Guyokuro is een Japanse thee van de hoogste lwaliteit, beschouwd als de beste groene thee ter wereld. De eerste pluk jonge bladeren in het voorjaar komt van de beste struiken.

Groene thee, witte thee, Oolongthee met stukjes appel en stukjes amandel.

Een Chinese thee van hoge kwaliteit. De thee is verwerkt als lange naalden. Bij 70 graden gekookt water krijgt de thee een licht gele kleur en bloemachtige smaak.

Teablend van hoge kwaliteit: harmonieuze combinatie van groene Yunnanthee en de witte Kenya Pai Mu Tan, met de organische Japanse matcha.

Een zeer populaire en veel gedronken thee in Japan. De groene thee is kort geroosterd en gemengd met gepofte rijstkorrels.

Hoge kwaliteit matcha, gemengd met groene  thee en geroosterd  en gepofte rijst. Exclusieve specialiteit uit Japan.

Groene thee met bergamot, goudsbloembloesem, korenbloembloesem en rozenbloesem.

Deze matcha komt uit de prefectuur Kagoshima en behoort tot de premium categorie van ceremoniële kwaliteit. Fijne zoete smaken, een fluweelzachte afdronk en de diepe jadegroene kleur kenmerken deze topkwaliteit.

Deze hoogwaardige  groene thee, met een  zeer zacht aroma, is gemengd met jasmijn.  Voor het behoud van de smaak wordt de jasmijnbloesem na  bepaalde tijd gezeefd.

Een heerlijke kerstthee met kaneel, amandel,  julienne wortel, roze peper en foeliebloem.

Een heerlijke groene thee met lindeblad, kamille en zonnebloem.

Een heerlijke kruidige groene thee met een heerlijke combi van papaya, ananas, druif, framboos, aardbei en rozenbloesem.

Wat doen stukjes meloen en ananas in groene thee? Gewoon uitproberen! Ook heerlijk als ijsthee.

Groene thee met moringablad, pepermuntblad, kruizemuntblad, zonnebloembloesem,  blauwe en rodekorenbloem.

Biologische thee in het Ilam theegebied op een hoogte van 1700 m.
Het blad wordt uitsluitend geplukt volgens het kwaliteitsprincipe “Eén blad en knop”. Na het oogsten worden verse bladeren korte tijd voorzichtig en voorzichtig verwelkt. Vervolgens worden de bladeren voorzichtig met de hand gerold en in hun unieke vorm gegeven met behulp van machines. Ondanks het karakteristieke aroma van groene thee verrassen groene parels met hun delicate en bloemige frisheid in de afdronk. De infusie glinstert met smaragd-zilverachtige kleuren.

Door zijn Bancha basis (2nd flush) is  dit een heerlijke thee melange met lemongras, rozebottel en paardebloem.

Een heerlijke frisse groene thee die je de hele dag kunt drinken. Pepermunt is de meest bekende smaak, en door ons gemengd in deze thee.

Groene sencha met de toevoeging van guarana, guaranagraan en zonnebloem. De thee heeft een aangename citrussmaak.

Een heerlijke frisse groene thee met stukjes ananas, citroen en geraspte cocos. Mag ook onder de 18 jaar worden gedronken.

Zo lekker kan een  sencha smaken: met melisseblad, verveine, rozenbloesem, citroenmyrthe, zonnebloem-bloesem.

Hoogwaardige Chinese thee met een subtiel aroma van room die voorkomt uit het verzamelen van bladeren op het moment van een scherpe verandering in het weer.

De theebladeren zijn licht gekruld en ontwikkelen zich tijdens het brouwen. Het geeft een sterke infusie met een iets zure smaak.

Chinese Oolong met ginseng, een heerlijke licht gefermenteerde oolong met ginseng.

Sencha betekent kort gestoomd, waardoor de thee een verrassende smaak krijgt. Een  heerlijke groene theemet mango, papaya en citrus.

Groene thee met een karakteristieke, romige caramel koffie smaak. Groene thee met appel, rozenbottels, koffiebonen en amandel.

Een groene Ceylon thee met indeblad, kamille, zonnebloem, honing.

Chai is het Aziatische woord voor een pittige kruidenthee. Wij kozen voor een groene thee met gemalen gember, kaneel, kardemom, peper en kruidnagel.

Zeer mooie, hoge kwaliteit groene Chinese thee met donkergroene, lange, licht gekrulde bladeren. Geeft een licht zoete infusie.

Groene thee uit de Chinese provincie Chun me, geeft een heldere, lichtgele infusie met een zachte smaak. Het werkt geweldig als een verfrissend drankje na het toevoegen van verse munt.

Een heerlijke groene thee, hard gerold, een licht gebogen ovaal blad geeft de thee een volle smaak met een afgerond karakter.

Ontdek het brood van de woestijn, heerlijke groene thee met dadel, cacaobonen, zoethout en gemberwortel.

Deze groene thee uit de provincie Darjeeling (noordoost-India) heeft zeer mooie donkergroene bladeren voor een intense, aromatische infusie. Voor de aanduiding FTGFOP hadden de Engelsen, bij wie de thee zeer geliefd is, als grap de verbastering Far To Good For Ordinary People.

Een heerlijke blend van groene en witte thee, met lemon, gember, appel, kardemom, frambozenblad en goudsbloemblad.

Klassiek en toch anders, een milde, kort gestoomde groene thee als basis met de verfijnde smaak van Bergamot. Het geeft de thee een heerlijke smaak-beleving

Een geheel nieuwe, eigen blend van groene sencha met bergamot, rode peper, kardemom en jasmijn.

Eén van onze mooiste ontwikkelingen: witte en groene thee, kaneel, sinaasappelschil en bloesem, amandel, lemongrass en rozenbloesem.

De glimlach van Mona Lisa is een absolute must voor de liefhebber van groene thee, met rozenbloesem en aardbei.

Een ongewone combinatie van gemberwortel, limoen en citroenschil. Je zou kunnen zeggen dat het een universele thee is, op winterdagen zal de gember in het mengsel opwarmen, terwijl tijdens warm weer citrusvruchten effectief de dorst lessen. Neem het op de proef en het zal je dagelijks leven worden.

Deze groene hoogwaardige sencha is perfect gecombineerd met appel, kaneel,  sinaasappel, kardemom, peper, koriander enkruidnagel.

Chinese, hoogwaardige groene thee gevormd tot lange naalden. Na het brouwen bij 70 °C heeft het een lichtgele kleur en een lichte, bloemige en grasachtige smaak.

Heerlijke groene Japanse thee met kersenbloesem, pioenbloesem, rozenblaadjes en aroma.

Geniet van deze groene thee met een fris en fruitige smaak in een combinatie van YuZu (citrus) met ananas, sinaasappelschil en paardebloem.

De thee komt uit de buurt van Kakegawa. Een lichter en groter blad geeft deze excellente thee een uitstekende smaak.

De jasmijnbloemen  worden geplukt  wanneer ze gaan bloeien en worden over de theebladeren gelegd.  De thee neemt snel de jasmijngeur op. Het proces wordt een paar keer herhaald.

De thee wordt gekenmerkt door droge, donkergroene, gekrulde en gedraaide bladeren. Na het brouwen worden de bladeren zachtjes ontwikkeld met een groene kleur en een frisse grasachtige geur. Geteeld in Kenia.

Thee met een licht zoete en aangename smaak. Om ervoor te zorgen dat het zijn eigenschappen behoudt, moet het worden gegoten met water bij een temperatuur van 80 ° C en vervolgens gedurende 1 tot 3 minuten worden gebrouwen. Gekweekt in Kenia op een hoogte van 1500-2500 m boven de zeespiegel.
Paarse theebladeren ondergaan een behandelingsproces dat vergelijkbaar is met groene thee, daarom zijn de smaak en eigenschappen ook vergelijkbaar.

Kenya Purple is een groene thee die op ongeveer 2500 m hoogte groeit en daar- door een paarse gloed krijgt op het theeblad. De thee bevat meer anti-oxidanten dan groene thee.

King Mao Feng is een Chinese groene thee die wordt geoogst op de toppen van de berg Huangshan en is één van de meest bekende Chinese theeoorten.

Kombucha in onze thee vindt je, naast kombucha, citroen, waardoor het mengsel een frisse smaak en aroma heeft.

Kukicha is een thee die niet alleen uit bladeren bestaat, maar ook uit hun bladstelen (steeltjes). Omdat steeltjes zeer weinig cafeïne en tannines bevatten, is deze thee mild en kan deze in grote hoeveelheden worden gedronken. Het heeft een specifieke, delicate, bloemige nasmaak. Zet 2 gram thee in 200ml water bij een temperatuur van 80-85°C.

Een frisse groene thee met lemongrass en citroen. Een heerlijke thee voor de hele dag  en ook heerlijk als ijsthee.

Groene thee met  limoen, meloen, citrus, gele rozenknopjes, zwarte bessenblad, lemon myrtle, zonnebloem bloesem en muleinbloesem.

Thee met grote, platgeperste, groenachtige bladeren. Het geeft een heldere infusie met een bloemig aroma en een milde, licht zoetige smaak.De naam van deze thee komt van het dorp Longjing gelegen in de provincie Zhejiang (Oost-China). Zet 2 gram thee in 200ml water bij een temperatuur van 75°C.

Een smakelijke en ook kindvriendelijke groene thee met rozen en  aardbeiblad. Proeven?? Smakelijke groet.

Heerlijke aromatische groene thee, vol en fris als de lentedauw. Mao Feng betekent donzige bergtop en verwijst naar de Yellow Mountain groep, waar deze groene thee in China groeit.

Fijn groen theepoeder uit de Kagoshima thee prefectuur. Het fijne groene theepoeder, dat het middelpunt van de Japanse theeceremonie is, is een bijzondere specialiteit. Om een goede Matcha te krijgen worden de bladeren kort gestoomd, gedroogd in de lucht en ten slotte, na het verwijderen van alle stengels, steen gemalen in een fijn poeder. De glanzende groene Matcha  wordt direct in een theekom, met warm water wordt gegoten en opgeschuimd met een bamboe garde.

Een groene tropische verassing. Groene thee met stukjes meloen, oolong, goji, stukjes guave en natuurlijke aroma.

Hoogwaardige Chinese thee met een subtiel aroma van room die voorkomt uit het verzamelen van vochtige theebladeren op het moment van een scherpe verandering in het weer.

Groene thee aangevuld met gember, sinaasappel, lemongrass en zoethout.

Een heerlijke frisse groene thee met stukjes ananas, citroen en geraspte cocos. Mag ook onder de 18 jaar worden gedronken.

Prachtige compositie van groene thee, met stukjes ananas, citrus en Aloe Barbadensis poeder.

Proef de groene thee in de bijzondere combinatie met vanille. Ook verrassend lekker als ijsthee.

Een smaakwonder uit China is deze bijzondere combinatie van zwarte en groene thee, rozenbloesem en zonnebloembloesem, ook wel Lotusthee genoemd.     

Deze groene thee heeft een groot olijfgroen blad en een heldere groengele kleur. De eerste schenk is ietwat kruidig en de tweede schenk zacht zoet.

Een uitstekende oogst van deze thee uit de Chinese provincie Yunnan. Gewoon  heerlijk van genieten

Gyokuro is een thee in Japanse stijl van de hoogste kwaliteit, beschouwd als de beste groene thee ter wereld. Het wordt bereid uit de eerste jonge bladeren, geplukt uit de beste struiken tijdens de eerste voorjaarsoogst. Zet 2 gram thee in 200ml water bij een temperatuur van 60-65°C.

Darjeeling Himalayan Second Flush – zwarte Indiase thee uit de provincie Darjeeling – India, van hoge plantages aan de voet van de Himalaya. Tweede Flush – de tweede oogst duurt van begin mei tot eind juni.

Heerlijke groene Mao Feng met grote, gedroogde bladeren.

Pearl Milky-It is een hoogwaardige Chinese thee met een heerlijk en subtiel aroma van room. Dit zijn handgevormde parels van jonge bladeren. De naam van de thee komt van de sensatie van de geur van melk die ontstaat uit het verzamelen van bladeren op het moment van een scherpe verandering in het weer, waardoor de thee de geur van de dauw opneemt.

Kruidenthee

Een dozijn verschillende sappige bessen maken deze  fruitmix tot een echte smaakbeleving. Zoete bosbessen, smakelijke bramen, sleepruimen en vlierbessen.

Bijzondere combinatie van Aloë Vera met  lemon, witte hibiscus, gember, zonnebloembloesem en mandarijn.

Bij de inheemse bevolking in Zuidoost-Azië is deze thee net zo gewoon als kamillethee bij ons. Het wordt warm of koud geserveerd en meestal gemengd met honing, gember, munt of passievrucht.

Brandnetel heeft een zuiverende werking. De oude Romeinen gebruikten de plant om dierenbeten te ontsmetten. Mensen millennia lang brandnetels gegeten: in veel culturen stonden ze zelfs bekend als heel gezonde groente.

Heerlijke kruidenthee met zonnehoed, appel, rode biet, venkel, nootmuskaat, kaneel, cacao, wortelstukjes, banaan, suikerriet en saffloer.

Citroengras is langbladig met scherpe randen. Het groeit in het tropische en subtropische gebied. De kruidengrondstof zit in de stengels. Qua uiterlijk lijkt het op een uienballon. Citroengras is onderdeel van vele gerechten zoals soepen, marinades, curry’s, salades en augurken. In plaats van vers citroengras kan gedroogd gras worden gebruikt. Breng een theelepel citroengras aan op een kopje thee. In Zuid-Amerika is grasinfusie een populaire verfrissende drank.

Heerlijke krachtige en pure kruidenthee van kaneel, gember, peper  en kardemon.

Een geheel nieuwe en heerlijke fruitthee van dadel, vijg, boekweit, cocos, appel en vanille. Ook heerlijk als ijsthee.

Wordt in Scandinavië in de winter veel gebruikt als hulpmiddel voor de kou.

Een heerlijke thee met hibiscus, appel, bosbes, rozenknop, papaya, banaan, kokos, rozijn en sinaasappelschil.

Een heerlijke creatie van cranberry, hibiscus, vlierbes, framboos, kersen, rozenknopjes en aroma.

Een geheel nieuwe Earl Grey creatie van mandarijn, bergamot, appel, citrus, lemongrass, rozenknop en zwarte bessenblad.

Geniet van deze over- heerlijke potpouri van stukjes papaya, citrus, hibiscus, vlierbes, zwarte krenten, bosbes, aardbei en framboos. Ook heerlijk als ijsthee!

Een gezonde en verfijnde combinatie van granaatappel, verveine, citrus, gember, kardemom, hibiscus, lemon en zonnebloempitten.

Zowel heerlijk in de thee als in de keuken.

Gezond wat anders proeven? Kruidenthee met gember, wortel, munt, appel, lemon, groene paprika en olijfblad.

Haverkruiden met mango, papaya, witte bonenschelpen, brandnetelblad, braamblad, appel, hibiscus, salie, verveine, roze peper, rozenblad, goudsbloem.

Kamille was één van de negen heilige kruiden. Het verhaal gaat, dat het aan de wereld is geschonken door de god Wodan. De kennis over Kamille is bewaard gebleven omdat het staat beschreven in de Lacnunga: een oud Angelsaksisch geschrift. We kennen deze plant allemaal, omdat hij bijna overal wordt gekweekt. Vooral voor kruidenthee. Chamonilla komt voor in streken met gematigde temperaturen. De plant bevat vluchtige (essentiële) olie en bittere bestanddele 

Een heerlijke theeblend met kurkuma, stukjes mango, papaya, ananas, citrus en geroosterde stukjes appel.

De lapacho boom groeit in de regenwouden van Zuid-Amerika en was een hoog aangeschreven drank door de Inca’s. De schors van de boom, die tot 35 meter hoog kan worden, wordt verwerkt. Lapacho is cafeïnevrij en heeft spannende aardse noten met subtiele hints van vanille.

Lindenblad is een heerlijke kruidenthee.

Natuurlijk gedroogde muntthee met een hoge kwaliteit van smaak. Een heerlijke thee voor de gehele dag.

Heerlijke krachtige en pure kruidenthee van kaneel, cacao, gember, peper en kardemon.

Moringa blad komt uit India en is zeer rijk aan vitamine A en C, ijzer, calcium en kalium. Bevat hoge waarden eiwitten en mineralen. Mag elke dag worden gedronken.

Een heerlijke gezonde thee en ook lekker in combinatie met hibiscus.

De lijfarts van Keizer Ferdinand 1 deed in 1563 in Praag een ver- handeling over de kracht en werking van venkel. Wij houden het op een heerlijke relaxthee.

Een kruidenmelange van zoethoutwortel, anijszaad, steranijs  en blauwe korenbloesem. Let op: overmatig gebruik van zoethout verhoogt de bloeddruk!

Vrouwenmantel is een gewas met grijsachtig groene blaadjes. Deze plant bloeit van mei tot juni. De blaadjes van deze plant zijn geschikt voor het maken van vrouwenmantel thee. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van gedroogde bladeren. Deze zijn lang houdbaar en hebben een sterke smaak.

Een aromatische thee van moringablad, met fruitige smaaktonen, aangevuld met kamille, zonnebloembloesem en verveine.

De moerbei komt oorspronkelijk uit Azië en vooral uit China – het was daar dat ze voor het eerst thee begonnen te zetten van de bladeren. Met de toenemende handel naar het oosten werd het ook in Europa gevestigd. Tegenwoordig wordt het zeer gewaardeerd, verzameld en gebruikt in de Balkan, maar ook in heel Europa.

Moerbei fruit thee is een superthee die het waard is om over na te denken! Onze gedroogde moerbeien hebben een natuurlijk zoete smaak zonder toegevoegde suikers.

De aangename frisse smaak van deze thee  verkwikt de geest en bevat gemberwortel,  lemongrass, citrusschil, zoethoutwortel, zwarte peper en pepermunt.

Heerlijke thee met venkel, anijs en karwijzaad.

De populairste plant van 2008. Bij ons als thee geliefd, in de  zuidelijke landen ook een gewaardeerd ingrediënt in de keuken als kruidenmix.

Cistus thee, of ook wel Zonneroosje, is familie van hibiscus.

Lekker wegdromen met deze kruidenthee van bramenblad, citroen- melisse, maretak, rozebottel, duizendblad, bergthee en rozenblad.

Nieuwe energie opdoen? Proef deze melange van kaneel, klit, gember,  gember, paardebloem,  zoethout, venkel, anijs, jeneverbes, koriander, paprika, peterselie, salie, kurkuma en kruidnagelbloesem.

Onze verfrissende kruidenthee met o.a,. verveine, melisse, citroenschil, aardbeiblad, lemongrass, wortelpeen en goudsbloembloesem

Deze groene Rooibos krijgt onze fruitige melange met appel, sinaasappel, verveine, zwarte en rode bes, bosbessenblad.

Volgens aloud recept: Schil citrusvrucht, steranijs, kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en vanillestukjes. 

Gezond wat anders proeven? Kruidenthee met gember, wortel, munt, appel, lemon, groene paprika en olijfblad.

Griekse is een organische bergthee en heeft een milde smaak. Een heerlijke organische thee.
Deze Griekse bergthee, ook wel bekend als Sideritis thee of Ironwort, is afkomstig uit de bergen in de regio West Macedonia, rond Florina. Het kruid groeit op een hoogte van ongeveer 1000 meter en gedijt het beste in een rotsachtige omgeving.
De bergthee is gemaakt van de gedroogde blaadjes en bloemen van de Sideritis plant. Deze plant met zijn fluweelzachte, grijzige blaadjes en gele bloemen groeit tot ongeveer 45 centimeter hoog.
Het kruid groeit op vele bergen in Griekenland en is van oudsher niet weg te denken uit het Griekse dagelijks leven. De cultivatie vereist echter veel handwerk. In deze regio gebeurt dit op biologische wijze, waardoor de aromatische eigenschappen optimaal behouden blijven.

Lekker ontspannen de dag afsluiten? Dat kan met deze heerlijke kruidenmelange van  kruizemunt, kamille,  melisse, braam en aardbeiblad, rozen en sinaasappelbloesem.

Proef deze heerlijke melange van mango, papaya, ananas, hibiscus en bessen.

Hibiscus thee behoort tot de categorie kruidenthee soorten. Deze thee wordt zowel warm als koud gedronken en heeft een cranberry-achtige smaak. Deze theesoort is populair in het Caribisch gebied en heeft vanuit daar ook de rest van Zuid-, Midden- en Noord-Amerika bereikt. In Spaanstalige regio’s staat deze drank ook wel bekend onder de naam roselle of
sorrel, vernoemd naar de bloem. In West-Afrika is deze thee ook ‘geland’ en beter bekend als
zobo of bissap Een hibiscus is een bloem die ook wel althaeastruik wordt genoemd. In de
zomerperiode presenteert deze struik ontzettend veel grote bloemen en wordt hierdoor een
ware eyecatcher in de tuin. Hibiscus is ook heel populair om thee van te maken.

De opkikker voor elk moment van de dag met gember, kaneel, vanille, nootmuskaat, koriander, bramenblad, roze peper en zonnebloembloesem.

Jiao Gu Lan wordt in China ook wel onsterfelijkheidskruid genoemd. Een heerlijke organische kruidenthee van hoge kwaliteit.

Een natuurlijke kruidenmelange van bramenblad, pepermunt, rozenblaadjes, citroenmelisse, kamillebloesem, verbene, zonnebloemblaadjes en ginseng wortel.

Zoethout met overheerlijke pepermuntblad. Let op: overmatig gebruik van zoethout verhoogt de bloeddruk!

Vul je beker  of kalebas voor de helft met de Mate.  Voeg warm  water toe, maar niet gekookt  water. Het water wordt groen. Je kunt ongeveer koppen thee schenken. Bevat cafeïne en tannine.

Moringa oleifera wordt ook wel wonderboom of miracletree genoemd (niet te verwarren met de giftige Ricinus communis welke ook wonderboom genoemd wordt). Moringa oleifera thee is een energierijke kruidenthee. En het is gemaakt in een handomdraai! Pak een handvol droge bladeren, giet er heet water over en geniet van je moringa thee. Een verfrissende voedzame energie boost met een aangename smaak.

Pure onbewerkte moringa bladeren hebben een lichte bite vergelijkbaar met waterkroos of radijs. Eenmaal als infusie gezet verdwijnt de bite en krijgt moringa thee meer een smaak met pecannoot/spinazie tonen. Na een aantal minuten trekken geeft de kruidenthee een intens groen aftreksel.

Een heerlijke (ijs)thee. Met hibiscus, rozenblad, kokos, appel, ananas en sinaasappel. Ook heerlijk als ijsthee.

Heerlijke wellnessthee  met stukjes mango,  lemongrass, pepermunt, verveine, gember, zoethout, osmanthus bloemblaadjes, blackberry en zonnebloem.

Een heerlijke kruidenmelange van wortel, banaan, honing, kokosolie, zoethoutwortel, pepermunblad en lavendelbloesem.

Zoet-frisse melange met aardbei, frambozenblad, venkel, steranijs, rode rozenblaadjes en  rozemarijn. Ook heerlijk als ijsthee.

Laat je betoveren door de mix van zwarte thee en frisse kruiden zoals aardbei, rode bes, appel, citroengras, pepermunt  en hibiscusbloesem.

Gezonde en lekkere combi van appelstukjes, rozenblad, pepermuntblad, anijs, venkel, hibiscus, hazelnootblad, zwarte bosbesblad, sinaasappelschil, goudsbloem, vlierbes en mango.xa

Deze thee ruikt en  smaakt zoals oma haar taartjes maakte, van zwarte thee, rooibos, kaneel, dadel, oranje, sinaasappel en saffloerbloesem. 

Moringa – blad
Het ondersteunt bij het reguleren van het glucose- en cholesterolmetabolisme en heeft tegelijkertijd een voedend en versterkend effect op het lichaam, met veel mineralen en antioxidanten.

Eucalyptus kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Eucalyptus thee is slechts een van de toepassingen.

De smaak van Pau d’arco is heerlijk vanille en karamel en vrijwel vrij van cafeïne.

Witte Thee

Witte Thee

Organische witte en  groene thee met lemon, lemongrass, rozemarijn, pepermuntblad en zwarte bessenblad.

Twee gezonde trends in één kopje. Een heerlijke  witte thee aangevuld met de power vrucht, de cranberry. Smaakvol  aangevuld met stukjes ananas, citrus, rozenknopjes en lemon.

Een exotische witte  thee, groene thee, kers, ananas, lemongrass, frambozenblad, zonnebloembloesem, lemon myrte, rabarber, peer en aardbei. 

Een witte thee, met groene en zwarte thee, sinaasappel, papaya, mango, citrus, ananas, jasmijn, kers, aardbei en natuurlijke aroma

Witte thee uit de provincie Fujian, bestaande uit lange en verwrongen kleine theebladeren. Een heerlijke zachte thee voor de gehele dag.

Een waar genot! Witte thee, groene thee, rode rozenbloesem, rode bessen, verveine, lemon en zwarte bessen geven deze thee een frisse en fruitige smaak met een champagne-karakter.

Witte thee met vries gedroogde sinaasappelstukjes, sinaasappelschil groene thee, wolbloemen, goudsbloem.

Een Chinese witte thee die slechts in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd in het zuid-oosten van de provincie Fujian. Een heldere thee met een fris aroma en een zoete smaak.

Chinese witte thee geproduceerd in kleine hoeveelheden in het zuidoostelijke deel van de provincie Fujian. Het geeft een heldere infusie met een fris aroma en een gladde, fluweelachtige smaak. Drink zonder melk en suiker na de maaltijd of als lichte afternoon tea.

Bijzondere en lekkere Chinese blend van witte en groene thee, theetegeltjes, lychee en lemon.

Een klassieke witte Mao Feng thee in een harmonieuze blend met pioenbloesem en lychee.

Exclusieve Mao Feng witte thee met appelstukjes, rozebottelschil, mango,bosbesblad, acai, ananas, rode bes, hibiscus en rozenblad.

Witte thee, met stukjes abrikoos, gele rozenknopjes, groene thee. wolbloemen en natuurlijke aroma.

Klassieke witte thee uit China met zilverwitte puntjes. De thee heeft een subtiele zoete smaak met een bloemig aroma.

Een Chinese thee van hoge kwaliteit met een heerlijk en subtiel  aroma. De thee wordt zorgvuldig geselecteerd en met de hand  gevormd uit jonge theebladeren.

Een delicatesse onder de witte thee, met een subtiele smaak en een licht grassig aroma.

“White Monkey” thee is een witte thee van topkwaliteit met lange, handkrullende bladeren die lijken op de poot van een aap.

In de samenstelling van thee zijn er theestruik knoppen geplukt, samen met de eerste twee bladeren, die zacht gedroogd hun zilverachtige tint behouden en een  licht pluizige textuur hebben. De verkregen infusie is delicaat en zeer aromatisch, met een licht nootachtige noot.

Chinese witte thee die met de hand in de vorm van kleine ringen wordt gerold.

De thee wordt kenmerkt zich door een delicate, lichte smaak typisch voor witte thee met zoete noten.

Een Chinese thee van hoge kwaliteit met een heerlijk en subtiel aroma. Dit zijn zorgvuldig geselecteerde, handgevormde parels van jonge bladeren.

Delicate Chinese witte thee met een subtiele smaak en een licht, grasachtig aroma.

Chinese witte thee geproduceerd in kleine hoeveelheden in het zuidoostelijke deel van de provincie Fujian. Het geeft een heldere infusie met een fris aroma en een zachte, fluweelachtige smaak. Drink zonder melk en suiker na de maaltijd of als een lichte afternoon tea.

Deze prachtige blend van groene en witte thee is gemengd met ananas, citrus, appel, hibiscus, cocos, rozenen pioenbloemblaadjes.

Witte thee met stukjes appel, zwarte thee, roze peper, gele rozenknopjes, rode rozenknopjes, framboos en natuurlijke aroma.

Een wonderbaarlijke smaakbeleving van witte thee met papaya, mango, peer, rode peper, rozenbloesem, goudsbloembloesem en korenbloembloesem.

Fujian witte thee is erg licht van kleur en in deze variant  gecombineerd met de heerlijke  cactus en lemon.

Fujian witte thee is erg licht van kleur en in deze variant  gecombineerd met de heerlijke  jasmijnbloesem.

Fujian witte thee is erg licht van kleur en in deze variant  gecombineerd met Japanse kers en rozenblaadjes.

Onze topper… de Gold of Tibet. Een uitermate verrassende en verfijnde creatie, nu ook als witte thee Fujian, met gojifruit, saffraan,zonne-bloembloesem, korenbloesem en vanille

Deze witte thee is natuurlijk  gemengd met een fruitige gezonde granaatappel en de zachte smaak van de magnolia.

Hemelse witte thee met Gojibessen, krenten, blackberryblad, rozenblad, st. Jansbroodbloem, granaatappelbloesem, kaasjeskruidbloesem, framboos en bergamot.

Eén van onze mooiste ontwikkelingen: witte en groene thee, kaneel, sinaasappelschil en bloesem, amandel, lemongrass en rozenbloesem.

Een verrassend subtiele combi van witte en groene thee, met appel, rose peper, kersen, weegbree en rozen-blaadjes geeft de thee een sterke kers en marsepeinsmaak..

De witte thee is gemelangeerd met de smaak van vanille en lavendel. Een heerlijke herinnering aan  Frankrijk. Vive le France!!

Sensationele en exclusieve handgerolde parels, die slechts één keer per jaar, in mei, wordt geoogst. De parels ontvouwen  zich tijdens het trekken van de thee.

Witte thee met stukjes appel, stukjes banaan, kokos, ananas, limoenschil, sinaasappel, papaya, mango, moringa blad, rozebottelschil en stukjes cranberry.

Witte thee, groene thee, krenten, citroengras, framboos, stukjes rabarber, ringbloem en stukjes aardbei.

Silver Needle is een van de duurste soorten thee. Het wordt uitsluitend met de hand geplukt, twee dagen per jaar, en heeft een heerlijke smaak. De bladeren zijn gekruld in dunne zilveren naalden. Hij komt uit de provincie Fujian. Geen melk of suiker toevoegen, het is een goede verfrissende drank, waardoor de spijsvertering wordt vergemakkelijkt.

Een smakelijke en geurige thee vol met grote stukken fruit die er prachtig uitzien in een kopje. Het mengsel bevat ananas, banaan, gevriesdroogde sinaasappelschijfjes en zonnebloem. Het aroma is uiterst verfrissend, met een dominante hint van sinaasappel. Thee lest perfect de dorst en voegt energie toe.

Witte Fujian thee met oranjebloesem, zonnebloem, blauwe korenbloem, rozenblaadjes, aroma.

Een klassieke witte thee uit China met zilverwitte toppen. De thee heeft een subtiele zoete noot en een bloemig aroma

Het is een chinese thee van hoge kwaliteit met een heerlijk en subtiel aroma. Dit zijn zorgvuldig geselecteerde, met de hand gevormde parels van jonge bladeren.

Rooibos

Uitstekende melange, niet alleen als zwarte thee, maar nu ook met rooibos als basis, gemengd met appel, sinaasappel-schil en hazelnoot. Ook lekker met een scheutje room melk.

Een heerlijke rooibos met stukjes amandel, cacao, citrus en caramelbrokjes. Smullen maar!!

Een heerlijke rooibos met de smaak van  glühwein, met kaneel, sinaasappel, kardemom, appelstukjes, heidebloem, kandij en blauwe korenbloesem.

In Aziatische landen  wordt deze populaire, pittige thee veel gedronken. Met kaneel, kardemom, citrusschil, gember, peper, stukjes zoethout en vanille.

Een heerlijke groene rooibos met stukjes cranberry en mandarijn, aangevuld met appel, meloen, citrus, lemongrass en pepermunt.

Een perfecte melange van rooibos, duindoornvrucht, vlierbes en citrusschil.

Door de Rooibos Naturel te combineren met de zuidvrucht Bergamot, ontstond onze heerlijke Rooibos Earl Grey.

Honeybush is een  mengsel van 2 inheemse struiken uit Zuid-Afrika, de rooibos en de honeybush. Deze organische thee heeft een aardse, mahonie-achtige kleurige nectar met een subtiel nootachtige smaak.

Lekker voor de open haard genieten van deze rooibos met rozenbottel, sinaasappelschil, rode rozen-blaadjes en kaneel

Een uitgebalanceerde melange van Rooibos en Honeybush met citrusschil.

Groene Rooibos van de Skoonvallei komt net als Rooibos van een struik uit Zuid-Afrika. De  groene Rooibos wordt in de zon gedroogd en  heeft een  licht fruitige smaak.

Een overheerlijke creatie van rooibos met de zoetzachte smaak van honing.

Rooibos komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Rooibos bevat geen theïne en weinig tannines, waardoor de smaak zacht en zoetig is.

Mmmmm…. de smaak  van vers zoet sinaasappelsap, gember sticks en kardemom.  Een heerlijke rooibos.

Gewoon, even lekker onthaasten en genieten van je moment met onze Rooibos met o.a. lemon, framboos, sinaasappelschil, appelschil en osmantusbloem.

Een heerlijke rooibos met mango-limoen smaak. Rooibos met mango, kardemom, rozenbloesem engoudsbloembloesem.

Onze zwarte thee met wilde kers was al een topper, dus we dachten, waarom geen rooibos met wilde kers? Gewoon genieten….

Lekkere verwarmende Rooibos met kaneel, gember, heidebloem, gepofte amaranthus, bamboeblad, stevia, kardemom, roze peper en vanille.

Smakelijke geurige thee vol met grote stukken fruit die er prachtig uitzien in een kopje. Het mengsel bevat ananas, banaan, gevriesdroogde sinaasappelschijfjes en zonnebloem. Het aroma is uiterst verfrissend, met een dominante hint van sinaasappel. Thee lest perfect de dorst en voegt energie toe.

Een melange waarin stukjes aardbeien en veel zonnebloem- en rozenblaadjes inslopen. Het verleidt met de schoonheid van een kleurrijke vlinder en de geur van een weide vol bloemen. Elke slok is een unieke smaakervaring die elke theeliefhebber zal verrassen.

Een heerlijke rooibos cactusvijg, papaya en zoethoutwortel.

We dachten, hoe zou een Rooibos smaken met cacaostukjes, chocoladesterretjes, sinaasappelschil, sandalhout en suikerbiet? Feestje dus!

Het “Goud van de Oostzeekust” harmonieert wonderbaarlijk goed met de Zuid-Afrikaanse Rooibos, met vlierbessen, duindoornbessen, aroma.

Een uitgebalanceerde melange en een optisch en smaakvol genot van Rooibos, rozenbottel, drakenvrucht, vijgen en paardebloem.

Ontdek de heerlijke sensatie van rooibos met zoete honing,  ananas, appel, kokosnoot en cranberry, waar je helemaal in opgaat.

De rooibos hebben we gecombineerd met witte thee Tai Mu Lang Zhu, appel, citrus, verveine, citroen, rode en blauwe korenbloemblaadjes en zonnebloempitten.

Een rooibos met een fruitig kruidige scherpte die je blijft drinken. Ook heerlijk als ijsthee, met lemongrass, stukjes banaan, honing, kokos- olie, chilipepertjes,  citrus en sinaasappelbloesem.       

We dachten meteen aan een creatie van de zoete Rooibos met de zoete en kruidige smaak van vanille en kaneel,  gecombineerd met roze peper en zonnebloesemblad.

Een heerlijke rooibos met de exotische smaak van mango en zonnebloem.

Een uitgebalanceerde melange van Rooibos Honeybush, lemongrass, kruizemunt, limoenstukjes, zonne-bloembloesem, osmantus en zoete abrikoos. 

Een lekkere pittige  rooibos met gember, sinaasappelschil, rode en zwarte peperkorrels en oranjebloesem.

Geniet van deze rooibos in Oosterse stijl, met  de zoete smaak van druiven, appel, sinaasappel, kaneel en bonenhulzen.

Een fascinerende kruidige Rooibos met rozemarijn, gember en rode rozenblaadjes.

Pure ontspanning en heerlijk genieten van de smaak van wilde frambozen, met appel, verveine, tijm enkorenbloesems.

We blijven je graag  verrassen met deze heerlijke volle thee met appel, wortel, witte geraspte chocola, amandel en cacaostukjes in een stervorm.

Lekkere, gezonde groene Rooibos met bosbessenblad, framboosblad, anijszaad, venkel, aardbeiblad, pepermuntblad, goudsbloem, zonnebloem, rozenblad, vlierbes en lemon.

Een relaxing rooibos met jeneverbes, bramen en bramenblaadjes,  zwarte bes, cranberry en frambozen.

Rooibos is een ongewone drank, niet gerelateerd aan de theeën die we kennen. Na het brouwen krijgt de infusie een strokleur en een karakteristieke honingsmaak. Het wordt verkregen uit de bladeren van de Afrikaanse rode struik (Aspalathus linearis) onderworpen aan drogen en fermenteren. Rode struik is niet verwant aan thee (camellia sinensis) en bevat geen theïne. Conventioneel wordt gedroogde rooibos thee genoemd vanwege de vergelijkbare manier van bereiden.

I.p.v. de groene thee, hebben we hier gekozen voor een rooibos, gecombineerd met oosterse jasmijn en subtiele rozenblaadjes.

I.p.v. de zwarte thee Advent, hebben we hier ook gekozen voor een melange van rooibos, sinaasappelschil en hazelnoot.

Zwarte thee

Uitstekende melange van zwarte thee als basis, gemengd met appel, sinaasappelschil en hazelnoot. Ook lekker met een scheutje room melk.

Het chocolaatje van toen nu in de thee. De subtiele combinatie van chocola en mint nu in deze zwarte thee.

Volle, zwarte biologische thee uit India. De thee is krachtig met een moutachtige smaak. Deze thee is zelden bitter en heeft een roodbruine kleur na het trekken.

Assam Satrupa ligt op 200 km van Darjeeling en wordt verbouwd in een subtropisch klimaat. Assam Satrupa is één van de lichtste Assam theesoorten.

Heerlijke zwarte thee met hazelnoot, stukjes cacao en cacaoschil.

Heerlijke zwarte thee in combinatie met de verkwikkende kruiden zoals kaneel, gember, kruidnagel, zwarte peper en kardemom.

Een overheerlijke thee  voor de intredende koele avonden. Typische sterke zwarte thee met een dominante, pittige gembersmaak.

Traditionele creatie uit India van zwarte thee, gecombineerd met kaneel, steranijs, peper, kardemom en gember.

Zwarte thee met stukjes cranberry, aardbei en rozenbloesem. Cranberry is heilzaam tegen blaasontsteking. Het verhaal gaat dat in 1845 een vat aanspoelde op Terschelling.

Thee met een zeer sterke – donkergouden infusie en een heerlijke smaak van nougat.

Laat je verleiden door onze sensuele smaak- ervaring met donkere chocola. Zwarte thee met gember, kaneel, cacaobonen, zwarte peper en kardemom

Houd je van een aparte verrassing? Deze zwarte thee hebben we laten mengen met chocola, drop en een beetje zoethout.

Earl Grey is op smaak gebracht met bergamot. Bergamot is een kleine, peervormige citrusvrucht. Bergamotolie wordt uit de schil van de vrucht gewonnen.

Earl Grey Classic is bij kenners zeer geliefd. Melange van zwarte en groene thee, bergamot en jasmijnbloesem.

Geweldige zwarte biologische Earl Grey met  bergamot, blauwe korenbloembloesem, rozenblaadjes, saffloer en gele korenbloesem.

Geweldige zwarte biologische Earl Grey met silver tips. Dit is de grand cru van de Earl Grey, subtiel aangevuld met bergamot.

De thee is meestal een blend van Assam, Ceylon en Kenia thee. Onze huisblend is een combinatie van Assam  en China Keemun.

Een combinatie van Pu-Erh, Lapacho en Rooibos met de aangename smaak van de sinaasappel.

Onze topper… de Gold of Tibet. Een uitermate verrassende en verfijnde creatie van Ceylonthee, gojifruit, saffraan,  zonnebloembloesem, korenbloem en vanille.

Earl Grey thee met sinaasappelstukjes, citrus en lemon. Lady Grey is een uitvinding van Twinings om de Noorse markt te bereiken, die de Earl Grey te scherp vonden.

Zwarte Nepalthee met stukjes kaneel, anijszaad, gember, koriander, zwarte peperkorrels, kardemom en karwijzaad.

Oma zorgt weer voor een heerlijke verrassing met deze mix van zwarte thee, druiven, appelstukjes en amandelstukjes.

aIraanse zwarte thee. Het geeft een donkere infusie met een pittige smaak.

Rode thee van de Chinese keizers uit de provincie Yunnan. Het geeft een donkerbruine en “dichte” infusie met een aardse smaak, die typerend is voor pu erh thee.

Rode thee van de Chinese keizers uit de provincie Yunnan. Het geeft een donkerbruine en “dichte” infusie met een aardse smaak, die typerend is voor pu erh thee.

Ceylonthee met de
frisse aroma van bergamot en korenbloesem.

Earl Grey Emperor thee dankt zijn naam aan de veelkleurige bloemen in de melange, zoals rozenblaadjes, saffloer, blauwe korenbloem.

Exquise zwarte thee met een gouden kleur en subtiele smaak uit de hoge heuvels van Ceylon.

De theebladeren worden strak gerold tot kleine balletjes die lijken op buskruit en ontwikkelen zich tijdens het brouwen. Het geeft een sterke infusie met een iets zure smaak.

Laat je verleiden door onze heerlijke zwarte  Turkse thee met geroosterde amandel, kaneel, vanille en witte korenbloembloesem.

Een fijne zwarte thee met vlierbessen, stukjes aardbei, aardbeiblad en saffloerbloesem.

Heerlijke winter en zomerthee, voor een koude, warme of koele avond. Zwarte thee met een heerlijk  caramel strooisel.

Erg populaire goudachtige kleur thee, uit Yunnan, een provincie in China. De thee heeft een fijne, ietwat citrusachtige smaak.

Een overheerlijke  zwarte thee voor de intredende koele avonden, met de  honing van bloempollen.

Heerlijke zwarte thee met kaneelstukjes, gember, groene peper, geroosterde cichoreiwortel, rooibos, zwarte peper, kardemomzaden, kruidnagel.

Een huisgemaakte blend naar oud recept, met een krachtige, delicate, licht rokerige en kruidige smaak.

Java Op is een thee uit Indonesië. De benaming OP (Orange Pekoe)- geeft aan dat het een thee is met lange bladeren.

Afkomstig uit de Chinese provincie Anhui, een klassieke milde, donkere thee. Een geweldige drank met eigenschappen die de spijsvertering versnellen.

Kaimosi is één van de theeplantages in de hooglanden, met de  vroege ochtendzon en bijna dagelijkse regenbuien een perfecte omgeving voor deze thee.

Een combinatie van Lapsang (rookthee),  Ceylon en China Keemun. In oude  tijden werd de thee in kistjes aangeboden,  variërend in luxe. 

Een exclusieve, speciale rookthee, volledig  natuurlijk gedroogd en gerookt met larixhout. Een unieke en intense bewerking om de geur  en smaak van de zgn. rookthee te krijgen.

Deze thee is speciaal door ons ontworpen voor de klant die alleen koffie lust. Een Ceylonthee, gemengd met de Arabica koffieboon en een natuurlijke aroma van mocca.

Oost-Friese thee wordt met slagroom gedronken. De slagroom met een roomlepel aan de rand van het kopje afzetten. Niet roeren!! De room stijgt als een wolk omhoog.

Eén van de beste thee- kwaliteiten van Sri Lanka (Ceylon). De jonge blaadjes krijgen na het fermenteren een oranje kleur en geven  een zeer geurige en fijne smaak.

Deze ‘rode’ thee kent een aardse vertrouwde smaak. Pu’erh thee staat ook bekend als afslankthee. De thee geldt geperst in China als een kostbare thee en wordt nog steeds als bruidsschat gegeven.

De liefde en traditie zijn vermengd in misschien wel de eerste oorsprong van een theemelange. Geniet van de Pu-erh thee met witte en roze rozenblaadjes en knopjes.

Prachtige en smaakvolle zwarte thee uit India.

Even een heel gelukkig moment met jezelf en anderen met deze zwarte thee met mango en zonnebloembloesem.

Heerlijke Turkse thee met stukjes nougat en honing. Echt een thee voor de verwende zoetekauw.

Heerlijke winter en zomerthee, voor een koude of koele avond. Zwarte thee met wilde kers. Ook heerlijk als ijsthee.

Erg populaire thee, uit Yunnan, een provincie in China

Traditionele geperste theesteen. De theesteen wordt ook vaak gebraveerd, bijvoorbeeld als huwelijksgeschenk. Snijd bij gebruik, een mespuntje van de theesteen.

De perfecte combinatie van het intense aroma van bergamot met de delicate geur van jasmijn zal zelfs het meest kieskeurige gehemelte tevreden stellen. Neem het op in je set favoriete theeën, je zult er geen spijt van krijgen.

Voor iedereen die van het frisse aroma van bergamot houdt, raden we Earl Grey-citroen aan, verrijkt met citroenschil en citroengras. Deze ingrediënten maken de citrussmaak van de klassieke blend nog intenser en diepgaander. Deze thee smaakt, naast het feit dat het heerlijk ruikt, ook erg goed.

Ceylonthee met calendula, oranjebloesem, gevriesdroogde sinaasappel, aroma.

Een betoverende geurige thee met jasmijnvlokken zal je herinneren aan een zonnige zomer. Een prachtige compositie voor wie van bloemige noten houdt, sensueel en verfrissend.

Thee met een sterke, expressieve infusie. Het is perfect om wakker te worden met het ochtendontbijt, maar ook voor stimulatie bij koud weer. Een licht zoetige nasmaak.
Geteeld in Kenia.

Samengeperst in de vorm van een klein nest pu-erh thee. Deze vorm van thee vergemakkelijkt de opslag en portionering en stelt je ook in staat om zijn kwaliteiten langer te behouden.

Oolong

Oolong betekent zwarte Draak in het Chinees. Een mooie, traditionele theesoort tussen groene en zwarte thee. Oolong herken je aan de draadachtige blaadjes en heeft een citrusachtige smaak.

Een mooie Oolong melange met rode rozenblad en zonnebloembloesem

Oolong chai is oolong aangevuld met kardemom, peper en gember.

Chinese Oolong met ginseng, die ons lichaam verdedigt tegen virussen en bacteriën, het verbeteren van de werking van het immuunsysteem. Het is vooral nuttig tijdens perioden van verminderde immuniteit en het verhogen van de vitaliteit op middelbare en oude leeftijd. Het helpt om intensiever te leven, voegt energie toe en weerstand tegen stress. Vermindert overgewicht.

Oolong thee wordt vaak “ongefermenteerd” of “semi-gefermenteerd”, blauwe thee, turquoise thee. Het wordt geproduceerd in China. Het verzamelen van bladeren gebeurt op een strikt tijdstip. Onmiddellijk na het oogsten blijven de bladeren in de zon achter. Wanneer verdroging plaatsvindt, wordt de thee verzameld en in bamboemanden geschud om de randen van de bladeren raspen. Deze stappen (verdorren en schudden) worden meerdere malen afwisselend herhaald totdat de bladeren geelachtig worden. Vervolgens worden ze onderworpen aan een korte fermentatie (het is goed voor 12-20% van de gewone fermentatie) en het proces van roken. De bladeren van deze thee worden nooit gebroken door te draaien, ze zijn altijd heel.

Een unieke, half gefermenteerde thee uit China,uit de provincie Guangxi.. De jasmijn is meerdere keren gemengd met de jasmijn.

Een heerlijke half gefermenteerde Oolong gecombineerd met de heerlijke  cactus en lemon.

Deze hoogwaardige Oolong thee wordt één keer per jaar geoogst in het voorjaar in de bergachtige, natte regio’s van China. De naam van de thee komt van de geur van melk als gevolg van het verzamelen van de bladeren wanneer het weer drastisch verandert. Het karakter van deze thee is aangenaam romig en kalmerend.

Heerlijke, frisse Oolong thee, aangevuld met sinaasappel en goudsbloesem

Darjeeling Oolong thee is een uitstekende mix van Indiase en Chinese thee.

Gele Thee

Een unieke Chinese gele thee uit de provincie Hunan.
Lichtgroene infusie met een harmonieuze, frisse, delicate smaak.

Thee, waarvan het productieproces vergelijkbaar is met groene thee met het verschil dat drogen langer duurt, waardoor de thee een gelige kleur krijgt.

Heerlijke gele bloemige thee. De thee is heel kort gefermenteerd..

Gele Chinese thee uit de provincie Fujian met een delicate licht nootachtige smaak.

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de webshop