Thee assortiment

Van oorsprong komt thee uit China. Duizenden jaren geleden werd daar al thee gedronken. Volgens een Chinese legende ontdekte Shennong 5000 jaar v.Chr. thee in een bos. Bladeren van een theestruik dwarrelden in een pan met heet water, waarna het geheel een aangename geur ging verspreiden.

Volgens een boeddhistische legende zijn de eerste theeblaadjes veel later ontstaan uit de oogleden van de mediterende Bodhidharma, een Indiase monnik die omstreeks 500 na Chr. het Zenboeddhisme in China introduceerde. Deze heilige zou zijn oogleden hebben afgeknipt om niet in te slapen. Chinese overleveringen schrijven de ontdekking van thee dan weer toe aan de uit een ei gekropen Loe-Ju, omstreeks 800 na Chr. De Japanse theeceremonie dateert uit 1286 toen volgens de overlevering de monnik Sjomei alle benodigdheden voor het theedrinken uit China aanvoerde. Via China kwam ook Japan met thee in aanraking. De eerste vermelding van thee in de buitenlandse literatuur dateert uit 1559, toen het werd ontdekt door de Portugezen in Japan. Rond 1610 werd een eerste kleine hoeveelheid thee naar Nederland gebracht, en in eerste instantie slechts als curiosum bekeken. Pas later in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Die thee kwam uit Batavia, waar de thee vanuit China werd heengebracht. In de 18e eeuw werd theedrinken echt gemeengoed in Nederland. Toen begon de VOC de thee direct te importeren uit Guangdong in China.

Op Java en Sumatra werden door de Nederlanders theeplantages aangelegd. De Engelsen deden hetzelfde in India en op Sri Lanka (toen Ceylon, vandaar de naam ‘Ceylonthee’). Thee was tot de 18e eeuw een zeer dure drank en werd alleen gedronken door rijke mensen. Die bouwden daarvoor in hun tuinen soms speciale theehuizen.

Groene thee

Houd je van een verrassing? Proef dan eens onze groene thee met stukjes abrikoos, wortelvlokjes, honing en saffloerolie. Yammie!!

Een groene thee die je vleugels geeft, met zonnebloesem, rozenknopjes en korenbloesem.

Een heerlijke frisse groene thee die je de hele dag kunt drinken. Pepermunt is de meest bekende smaak, en door ons gemengd in deze thee.

Een blend van groene en witte thee, met lemon, gember, appel, kardemom, frambozenblad en goudsbloemblad.

Een heerlijke frisse groene thee met stukjes ananas, citroen en geraspte cocos. Mag ook onder de 18 jaar worden gedronken.

Een heerlijke kerstthee met kaneel, amandel,  julienne wortel, roze peper en foeliebloem.

Groene thee met moringablad, pepermuntblad, kruizemuntblad, zonnebloembloesem,  blauwe en rodekorenbloem.

Deze hoogwaardige  groene thee, met een  zeer zacht aroma, is gemengd met jasmijn.  Voor het behoud van de smaak wordt de jasmijnbloesem na  bepaalde tijd gezeefd.

Wat doen stukjes meloen en ananas in groene thee? Gewoon uitproberen! Ook heerlijk als ijsthee.

Een heerlijke kruidige groene thee met een heerlijke combi van papaya, ananas, druif, framboos, aardbei en rozenbloesem.

Zo lekker kan een  sencha smaken: met melisseblad, verveine, rozenbloesem, citroenmyrthe, zonnebloem-bloesem.

Door zijn Bancha basis (2nd flush) is  dit een heerlijke thee melange met lemongras, rozebottel en paardebloem.

Ceylon groene thee wordt geteeld op de oostelijke hellingen van de belangrijkste bergen van Sri Lanka en komt van de Camellia Sinensis boom. Het wordt verzameld tussen juni en september. De droge wind van die gebieden geeft de thee zijn smaak en aroma.

Japans groen – Bancha (late oogst), is  geplukt van de grote, harde en ruige bladeren, na het oogsten van de Sencha theeproductie. De thee bevat minder cafeïne en tannines, waardoor het een zwakkere infusie heeft.

Groene thee, witte thee, Oolongthee met stukjes appel en stukjes amandel.

Een Chinese thee van hoge kwaliteit. De thee is verwerkt als lange naalden. Bij 70 graden gekookt water krijgt de thee een licht gele kleur en bloemachtige smaak.

Teablend van hoge kwaliteit: harmonieuze combinatie van groene Yunnanthee en de witte Kenya Pai Mu Tan, met de organische Japanse matcha.

De thee wordt ook wel Gunpowder genoemd,  omdat het theeblad is gerold tot kleine kogeltjes. De pareltjes ontvouwen zich tijdens  het trekken.

Hoge kwaliteit matcha, gemengd met groene  thee en geroosterd  en gepofte rijst. Exclusieve specialiteit uit Japan.

Groene thee met bergamot, goudsbloembloesem, korenbloembloesem en rozenbloesem.

Meesterlijke creatie van groene gunpowder,  bancha, Pai Mu Tan,  Chun Mee, White  Fujian en Oolong, aangevuld met ananas, aardbei en zonnebloem.

Een heerlijke Chinese groene thee met jasmijn, rozenblaadjes en aardbeiblad.

Aloë Vera is een gezonde vetverbrander. Samen met papaya, citroen en spirulina. De spirulina is zeer goed voor de gezondheid en heeft een hoog eiwitgehalte.

Een overheerlijke thee uit het Bongaigon district, onder de regio Assam. De geoogste  groene thee wordt liever niet geëxporteerd. Is niet altijd voorradig.

De verfijnde smaak van de Chun Mee thee wordt aangevuld met de iets zoete Yunnan thee. De smaak wordt extra verfijnd door de witte  Kenia Pau Mu Tan

Deze groene thee van ons is gemelangeerd met de oergezonde cranberry, aangevuld met appel, kers, aardbei en korenbloembloesem.

Ontdek het brood van de woestijn, heerlijke groene thee met dadel, cacaobonen, zoethout  en gemberwortel.

Geweldige groene  biologische Earl Grey met  bergamot, blauwe korenbloembloesem, rozenblaadjes, saffloer en gele korenbloesem.

Geweldige groene  biologische Earl Grey met  bergamot, rozenblaadjes, lemon en stukjes citrus.

Een zeer populaire en veel gedronken thee in Japan. De groene thee is kort geroosterd en gemengd met gepofte rijstkorrels.

Deze matcha komt uit de prefectuur Kagoshima en behoort tot de premium categorie van ceremoniële kwaliteit. Fijne zoete smaken, een fluweelzachte afdronk en de diepe jadegroene kleur kenmerken deze topkwaliteit.

Een witte thee, met groene en zwarte thee, sinaasappel, papaya, mango, citrus, ananas, jasmijn, kers, aardbei en natuurlijke aroma.

Een groene thee met eucalyptusblad, tomaat, gember, macis bloemen en natuurlijke aroma.

Heerlijke groene Japanse thee met kersenbloesem, pioenbloesem, rozenblaadjes en aroma.

Groene thee met  limoen, meloen, citrus, gele rozenknopjes, zwarte bessenblad, lemon myrtle, zonnebloem bloesem en muleinbloesem.

Sencha betekent kort gestoomd, waardoor de thee een verrassende smaak krijgt. Een  heerlijke groene theemet mango, papaya en citrus.

Een heerlijke frisse groene thee met stukjes ananas, citroen en geraspte cocos. Mag ook onder de 18 jaar worden gedronken.

Deze groene hoogwaardige sencha is perfect gecombineerd met appel, kaneel,  sinaasappel, kardemom, peper, koriander enkruidnagel.

De glimlach van Mona Lisa is een absolute must voor de liefhebber van groene thee, met rozenbloesem en aardbei.

Ontdek het brood van de woestijn, heerlijke groene thee met dadel, cacaobonen, zoethout en gemberwortel.

Geniet van deze groene thee met een fris en fruitige smaak in een combinatie van YuZu (citrus) met ananas, sinaasappelschil en paardebloem.

Groene thee met een karakteristieke, romige caramel koffie smaak. Groene thee met appel, rozenbottels, koffiebonen en amandel.

Groene thee aangevuld met gember, sinaasappel, lemongrass en zoethout.

Eén van onze mooiste ontwikkelingen: witte en groene thee, kaneel, sinaasappelschil en bloesem, amandel, lemongrass en rozenbloesem.

Deze groene thee uit de provincie Darjeeling (noordoost-India) heeft zeer mooie donkergroene bladeren voor een intense, aromatische infusie. Voor de aanduiding FTGFOP hadden de Engelsen, bij wie de thee zeer geliefd is, als grap de verbastering Far To Good For Ordinary People.

Zeer mooie, hoge kwaliteit groene Chinese thee met donkergroene, lange, licht gekrulde bladeren. Geeft een licht zoete infusie.

Groene thee uit de Chinese provincie Chun me, geeft een heldere, lichtgele infusie met een zachte smaak. Het werkt geweldig als een verfrissend drankje na het toevoegen van verse munt.

Een geheel nieuwe, eigen blend van groene sencha met bergamot, rode peper, kardemom en jasmijn.

Chai is het Aziatische woord voor een pittige kruidenthee. Wij kozen voor een groene thee met gemalen gember, kaneel, kardemom, peper en kruidnagel.

Een frisse groene thee met lemongrass en citroen. Een heerlijke thee voor de hele dag  en ook heerlijk als ijsthee.

De thee komt uit de buurt van Kakegawa. Een lichter en groter blad geeft deze excellente thee een uitstekende smaak.

Fijn groen theepoeder uit de Kagoshima thee prefectuur. Het fijne groene theepoeder, dat het middelpunt van de Japanse theeceremonie is, is een bijzondere specialiteit. Om een goede Matcha te krijgen worden de bladeren kort gestoomd, gedroogd in de lucht en ten slotte, na het verwijderen van alle stengels, steen gemalen in een fijn poeder. De glanzende groene Matcha  wordt direct in een theekom, met warm water wordt gegoten en opgeschuimd met een bamboe garde.

Een smakelijke en ook kindvriendelijke groene thee met rozen en  aardbeiblad. Proeven?? Smakelijke groet.

Heerlijke aromatische groene thee, vol en fris als de lentedauw. Mao Feng betekent donzige bergtop en verwijst naar de Yellow Mountain groep, waar deze groene thee in China groeit.

Groene thee aangevuld met gember, sinaasappel, lemongrass en zoethout.

Klassiek en toch anders, een milde, kort gestoomde groene thee als basis met de verfijnde smaak van Bergamot. Het geeft de thee een heerlijke smaak-beleving

De jasmijnbloemen  worden geplukt  wanneer ze gaan bloeien en worden over de theebladeren gelegd.  De thee neemt snel de jasmijngeur op. Het proces wordt een paar keer herhaald.

Prachtige compositie van groene thee, met stukjes ananas, citrus en Aloe Barbadensis poeder.

Een smaakwonder uit China is deze bijzondere combinatie van zwarte en groene thee, rozenbloesem en zonnebloembloesem, ook wel Lotusthee genoemd.     

Een heerlijke groene thee, hard gerold, een licht gebogen ovaal blad geeft de thee een volle smaak met een afgerond karakter.

Deze groene thee heeft een groot olijfgroen blad en een heldere groengele kleur. De eerste schenk is ietwat kruidig en de tweede schenk zacht zoet.

Een uitstekende oogst van deze thee uit de Chinese provincie Yunnan. Gewoon  heerlijk van genieten

Groene thee met gember, citroengras, stukjes appel, framboosblad, witte thee en kardemom.

Een heerlijke blend van groene en witte thee, met lemon, gember, appel, kardemom, frambozenblad en goudsbloemblad.

Een groene tropische verassing. Groene thee met stukjes meloen, oolong, goji, stukjes guave en natuurlijke aroma.

Kruidenthee

Citroengras is langbladig met scherpe randen. Het groeit in het tropische en subtropische gebied. De kruidengrondstof zit in de stengels. Qua uiterlijk lijkt het op een uienballon. Citroengras is onderdeel van vele gerechten zoals soepen, marinades, curry’s, salades en augurken. In plaats van vers citroengras kan gedroogd gras worden gebruikt. Breng een theelepel citroengras aan op een kopje thee. In Zuid-Amerika is grasinfusie een populaire verfrissende drank.

Bijzondere combinatie van Aloë Vera met  lemon, witte hibiscus, gember, zonnebloembloesem en mandarijn.

Een heerlijke creatie van cranberry, hibiscus, vlierbes, framboos, kersen, rozenknopjes en aroma.

Een geheel nieuwe en heerlijke fruitthee van dadel, vijg, boekweit, cocos, appel en vanille. Ook heerlijk als ijsthee.

Een heerlijke thee met hibiscus, appel, bosbes, rozenknop, papaya, banaan, kokos, rozijn en sinaasappelschil.

Een geheel nieuwe Earl Grey creatie van mandarijn, bergamot, appel, citrus, lemongrass, rozenknop en zwarte bessenblad.

Brandnetel heeft een zuiverende werking, is een bron van vitamine C en helpt het lichaam  kalk en ijzer op te nemen.

De lijfarts van Keizer Ferdinand 1 deed in 1563 in Praag een verhandeling over de kracht en werking van venkel. Als kalmerende thee 2 theelepels voor 500 ml.  en 8-10 min. trekken.

Rozebottelschil staat vooral bekend om het natuurlijk hoge vitamine C gehalte. Ook wel bekend als afslankthee.

Gember wordt ook wel  als wondermiddel voor alledaagse kwaaltjes gezien, maar is vooral  ook lekker in de thee en bij het eten.

Gember wordt ook wel  als wondermiddel voor alledaagse kwaaltjes gezien, maar is vooral  ook lekker in de thee en bij het eten.

Lindebloesemthee is, behalve een lekkere kruidenthee, ook goed tegen o.a. slapeloosheid, spijsvertering en bij verkoudheid.

Moringa blad komt uit India en is zeer rijk aan vitamine A en C, ijzer, calcium en kalium. Bevat hoge waarden eiwitten en mineralen. Mag elke dag worden gedronken.

Natuurlijk gedroogde muntthee met een hoge kwaliteit van smaak. Een heerlijke thee voor de gehele dag.

De lapacho boom groeit in de regenwouden van Zuid-Amerika en was een hoog aangeschreven drank door de Inca’s. De schors van de boom, die tot 35 meter hoog kan worden, wordt verwerkt. Lapacho is cafeïnevrij en heeft spannende aardse noten met subtiele hints van vanille.

Gezond wat anders proeven? Kruidenthee met gember, wortel, munt, appel, lemon, groene paprika en olijfblad.

Heerlijke kruidenthee met zonnehoed, appel, rode biet, venkel, nootmuskaat, kaneel, cacao, wortelstukjes, banaan, suikerriet en saffloer.

Een kruidenmelange van zoethoutwortel, anijszaad, steranijs  en blauwe korenbloesem. Let op: overmatig gebruik van zoethout verhoogt de bloeddruk!

Heerlijke krachtige en pure kruidenthee van kaneel, cacao, gember, peper en kardemon.

Heerlijke krachtige en pure kruidenthee van kaneel, gember, peper  en kardemon.

Geniet van deze over- heerlijke potpouri van stukjes papaya, citrus, hibiscus, vlierbes, zwarte krenten, bosbes, aardbei en framboos. Ook heerlijk als ijsthee!

Een gezonde en verfijnde combinatie van granaatappel, verveine, citrus, gember, kardemom, hibiscus, lemon en zonnebloempitten.

Anijs is een populair kruid, bekend sinds de oude medische systemen in China en India. Het wordt gebruikt om het geheugen te verbeteren, verlicht vermoeiende hoest, helpt bij de productie van melk bij moeders die borstvoeding geven, fungeert als een natuurlijke maagzuurstofverbinding bij indigestie of tijdens brandend maagzuur. Anijszaden staan bekend als een middel van het verminderen van gassen en opgeblazen gevoel, en kalmerende spijsverteringsproblemen.

Hibiscus (Soedanese malwa, karkade) wordt rood goud genoemd dankzij zijn heerlijke aroma en smaak. Hibiscus bloem bevat tal van organische zuren, is een rijke bron van vitamine C, ondersteunt immuniteit en heeft antibacteriële en ontstekingsremmende effecten. Na het zetten van hibiscus hebben de bloemen zelfs het dubbele van hun volume, en elke infusie geven een mooie rode look en zure smaak.

Proef deze heerlijke melange van mango, papaya, ananas, hibiscus en bessen.

Gezond wat anders proeven? Kruidenthee met gember, wortel, munt, appel, lemon, groene paprika en olijfblad.

Gezonde en lekkere combi van appelstukjes, rozenblad, pepermuntblad, anijs, venkel, hibiscus, hazelnootblad, zwarte bosbesblad, sinaasappelschil, goudsbloem, vlierbes en mango.xa

Heerlijke wellnessthee  met stukjes mango,  lemongrass, pepermunt, verveine, gember, zoethout, osmanthus bloemblaadjes, blackberry en zonnebloem.

Een heerlijke kruidenmelange van wortel, banaan, honing, kokosolie, zoethoutwortel, pepermunblad en lavendelbloesem.

Deze groene Rooibos krijgt onze fruitige melange met appel, sinaasappel, verveine, zwarte en rode bes, bosbessenblad.

De populairste plant van 2008. Bij ons als thee geliefd, in de  zuidelijke landen ook een gewaardeerd ingrediënt in de keuken als kruidenmix.

De opkikker voor elk moment van de dag met gember, kaneel, vanille, nootmuskaat, koriander, bramenblad, roze peper en zonnebloembloesem.

Onze verfrissende kruidenthee met o.a,. verveine, melisse, citroenschil, aardbeiblad, lemongrass, wortelpeen en goudsbloembloesem

Een bewezen kruidenmengsel dat de voorkeur heeft van moeders die borstvoeding geven. Venkel, anijs en karwijzaad.

De aangename frisse smaak van deze thee  verkwikt de geest en bevat gemberwortel,  lemongrass, citrusschil, zoethoutwortel, zwarte peper en pepermunt.

Lekker ontspannen de dag afsluiten? Dat kan met deze heerlijke kruidenmelange van  kruizemunt, kamille,  melisse, braam en aardbeiblad, rozen en sinaasappelbloesem.

Volgens aloud recept: Schil citrusvrucht, steranijs, kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en vanillestukjes. 

Laat je betoveren door de mix van zwarte thee en frisse kruiden zoals aardbei, rode bes, appel, citroengras, pepermunt  en hibiscusbloesem.

Deze thee ruikt en  smaakt zoals oma haar taartjes maakte, van zwarte thee, rooibos, kaneel, dadel, oranje, sinaasappel en saffloerbloesem. 

Lekker wegdromen met deze kruidenthee van bramenblad, citroen- melisse, maretak, rozebottel, duizendblad, bergthee en rozenblad.

Zoet-frisse melange met aardbei, frambozenblad, venkel, steranijs, rode rozenblaadjes en  rozemarijn. Ook heerlijk als ijsthee.

Nieuwe energie opdoen? Proef deze melange van kaneel, klit, gember,  gember, paardebloem,  zoethout, venkel, anijs, jeneverbes, koriander, paprika, peterselie, salie, kurkuma en kruidnagelbloesem.

Zoethout met overheerlijke pepermuntblad. Let op: overmatig gebruik van zoethout verhoogt de bloeddruk!

Een natuurlijke kruidenmelange van bramenblad, pepermunt, rozenblaadjes, citroenmelisse, kamillebloesem, verbene, zonnebloemblaadjes en ginseng wortel.

Witte Thee

Witte Thee

Witte thee uit de provincie Fujian, bestaande uit lange en verwrongen kleine theebladeren. Een heerlijke zachte thee voor de gehele dag.

Chinese witte thee geproduceerd in kleine hoeveelheden in het zuidoostelijke deel van de provincie Fujian. Het geeft een heldere infusie met een fris aroma en een gladde, fluweelachtige smaak. Drink zonder melk en suiker na de maaltijd of als lichte afternoon tea.

“White Monkey” thee is een witte thee van topkwaliteit met lange, handkrullende bladeren die lijken op de poot van een aap.

In de samenstelling van thee zijn er theestruik knoppen geplukt, samen met de eerste twee bladeren, die zacht gedroogd hun zilverachtige tint behouden en een  licht pluizige textuur hebben. De verkregen infusie is delicaat en zeer aromatisch, met een licht nootachtige noot.

Chinese witte thee die met de hand in de vorm van kleine ringen wordt gerold.

De thee wordt kenmerkt zich door een delicate, lichte smaak typisch voor witte thee met zoete noten.

Een waar genot! Witte thee, groene thee, rode rozenbloesem, rode bessen, verveine, lemon en zwarte bessen geven deze thee een frisse en fruitige smaak met een champagne-karakter.

Exclusieve Mao Feng witte thee met appelstukjes, rozebottelschil, mango,bosbesblad, acai, ananas, rode bes, hibiscus en rozenblad.

Een klassieke witte Mao Feng thee in een harmonieuze blend met pioenbloesem en lychee.

Bijzondere en lekkere Chinese blend van witte en groene thee, theetegeltjes, lychee en lemon.

Twee gezonde trends in één kopje. Een heerlijke  witte thee aangevuld met de power vrucht, de cranberry. Smaakvol  aangevuld met stukjes ananas, citrus, rozenknopjes en lemon.

Een Chinese thee van hoge kwaliteit met een heerlijk en subtiel  aroma. De thee wordt zorgvuldig geselecteerd en met de hand  gevormd uit jonge theebladeren.

Organische witte en  groene thee met lemon, lemongrass, rozemarijn, pepermuntblad en zwarte bessenblad.

Een exotische witte  thee, groene thee, kers, ananas, lemongrass, frambozenblad, zonnebloembloesem, lemon myrte, rabarber, peer en aardbei. 

Een witte thee, met groene en zwarte thee, sinaasappel, papaya, mango, citrus, ananas, jasmijn, kers, aardbei en natuurlijke aroma

Klassieke witte thee uit China met zilverwitte puntjes. De thee heeft een subtiele zoete smaak met een bloemig aroma.

Een Chinese witte thee die slechts in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd in het zuid-oosten van de provincie Fujian. Een heldere thee met een fris aroma en een zoete smaak.

Een delicatesse onder de witte thee, met een subtiele smaak en een licht grassig aroma.

Witte thee, met stukjes abrikoos, gele rozenknopjes, groene thee. wolbloemen en natuurlijke aroma.

Witte thee met vries gedroogde sinaasappelstukjes, sinaasappelschil groene thee, wolbloemen, goudsbloem.

Silver Needle is een van de duurste soorten thee. Het wordt uitsluitend met de hand geplukt, twee dagen per jaar, en heeft een heerlijke smaak. De bladeren zijn gekruld in dunne zilveren naalden. Hij komt uit de provincie Fujian. Geen melk of suiker toevoegen, het is een goede verfrissende drank, waardoor de spijsvertering wordt vergemakkelijkt.

Sensationele en exclusieve handgerolde parels, die slechts één keer per jaar, in mei, wordt geoogst. De parels ontvouwen  zich tijdens het trekken van de thee.

Eén van onze mooiste ontwikkelingen: witte en groene thee, kaneel, sinaasappelschil en bloesem, amandel, lemongrass en rozenbloesem.

Een verrassend subtiele combi van witte en groene thee, met appel, rose peper, kersen, weegbree en rozen-blaadjes geeft de thee een sterke kers en marsepeinsmaak..

Hemelse witte thee met Gojibessen, krenten, blackberryblad, rozenblad, st. Jansbroodbloem, granaatappelbloesem, kaasjeskruidbloesem, framboos en bergamot.

Deze witte thee is natuurlijk  gemengd met een fruitige gezonde granaatappel en de zachte smaak van de magnolia.

De witte thee is gemelangeerd met de smaak van vanille en lavendel. Een heerlijke herinnering aan  Frankrijk. Vive le France!!

Deze prachtige blend van groene en witte thee is gemengd met ananas, citrus, appel, hibiscus, cocos, rozenen pioenbloemblaadjes.

Een wonderbaarlijke smaakbeleving van witte thee met papaya, mango, peer, rode peper, rozenbloesem, goudsbloembloesem en korenbloembloesem.

Fujian witte thee is erg licht van kleur en in deze variant  gecombineerd met de heerlijke  cactus en lemon.

Fujian witte thee is erg licht van kleur en in deze variant  gecombineerd met Japanse kers en rozenblaadjes.

Fujian witte thee is erg licht van kleur en in deze variant  gecombineerd met de heerlijke  jasmijnbloesem.

Onze topper… de Gold of Tibet. Een uitermate verrassende en verfijnde creatie, nu ook als witte thee Fujian, met gojifruit, saffraan,zonne-bloembloesem, korenbloesem en vanille

Witte thee met stukjes appel, stukjes banaan, kokos, ananas, limoenschil, sinaasappel, papaya, mango, moringa blad, rozebottelschil en stukjes cranberry.

Witte thee met stukjes appel, zwarte thee, roze peper, gele rozenknopjes, rode rozenknopjes, framboos en natuurlijke aroma.

Witte thee, groene thee, krenten, citroengras, framboos, stukjes rabarber, ringbloem en stukjes aardbei.

Rooibos

Door de Rooibos Naturel te combineren met de zuidvrucht Bergamot, ontstond onze heerlijke Rooibos Earl Grey.

Een heerlijke rooibos met mango-limoen smaak. Rooibos met mango, kardemom, rozenbloesem engoudsbloembloesem.

Lekker voor de open haard genieten van deze rooibos met rozenbottel, sinaasappelschil, rode rozen-blaadjes en kaneel

Onze zwarte thee met wilde kers was al een topper, dus we dachten, waarom geen rooibos met wilde kers? Gewoon genieten….

Een perfecte melange van rooibos, duindoornvrucht, vlierbes en citrusschil.

Mmmmm…. de smaak  van vers zoet sinaasappelsap, gember sticks en kardemom.  Een heerlijke rooibos.

Een overheerlijke creatie van rooibos met de zoetzachte smaak van honing.

Lekkere verwarmende Rooibos met kaneel, gember, heidebloem, gepofte amaranthus, bamboeblad, stevia, kardemom, roze peper en vanille.

Gewoon, even lekker onthaasten en genieten van je moment met onze Rooibos met o.a. lemon, framboos, sinaasappelschil, appelschil en osmantusbloem.

Een heerlijke groene rooibos met stukjes cranberry en mandarijn, aangevuld met appel, meloen, citrus, lemongrass en pepermunt.

Uitstekende melange, niet alleen als zwarte thee, maar nu ook met rooibos als basis, gemengd met appel, sinaasappel-schil en hazelnoot. Ook lekker met een scheutje room melk.

Een heerlijke rooibos met stukjes amandel, cacao, citrus en caramelbrokjes. Smullen maar!!

Een heerlijke rooibos met de smaak van  glühwein, met kaneel, sinaasappel, kardemom, appelstukjes, heidebloem, kandij en blauwe korenbloesem.

In Aziatische landen  wordt deze populaire, pittige thee veel gedronken. Met kaneel, kardemom, citrusschil, gember, peper, stukjes zoethout en vanille.

Een uitgebalanceerde melange van Rooibos en Honeybush met citrusschil.

Honeybush is een  mengsel van 2 inheemse struiken uit Zuid-Afrika, de rooibos en de honeybush. Deze organische thee heeft een aardse, mahonie-achtige kleurige nectar met een subtiel nootachtige smaak.

Rooibos komt van  oorsprong uit Zuid-Afrika. Rooibos bevat geen theïne en weinig tannines, waardoor de smaak zacht en zoetig is. Geschikt voor kinderen  en moeders die borstvoeding geven.

Groene Rooibos van de Skoonvallei komt net als Rooibos van een struik uit Zuid-Afrika. De  groene Rooibos wordt in de zon gedroogd en  heeft een  licht fruitige smaak.

Een uitgebalanceerde melange en een optisch en smaakvol genot van Rooibos, rozenbottel, drakenvrucht, vijgen en paardebloem.

Pure ontspanning en heerlijk genieten van de smaak van wilde frambozen, met appel, verveine, tijm enkorenbloesems.

Een fascinerende kruidige Rooibos met rozemarijn, gember en rode rozenblaadjes.

Ontdek de heerlijke sensatie van rooibos met zoete honing,  ananas, appel, kokosnoot en cranberry, waar je helemaal in opgaat.

Een heerlijke rooibos met de exotische smaak van mango en zonnebloem.

Een heerlijke rooibos cactusvijg, papaya en zoethoutwortel.

Een lekkere pittige  rooibos met gember, sinaasappelschil, rode en zwarte peperkorrels en oranjebloesem.

We dachten, hoe zou een Rooibos smaken met cacaostukjes, chocoladesterretjes, sinaasappelschil, sandalhout en suikerbiet? Feestje dus!

We blijven je graag  verrassen met deze heerlijke volle thee met appel, wortel, witte geraspte chocola, amandel en cacaostukjes in een stervorm.

Lekkere, gezonde groene Rooibos met bosbessenblad, framboosblad, anijszaad, venkel, aardbeiblad, pepermuntblad, goudsbloem, zonnebloem, rozenblad, vlierbes en lemon.

Het “Goud van de Oostzeekust” harmonieert wonderbaarlijk goed met de Zuid-Afrikaanse Rooibos, met vlierbessen, duindoornbessen, aroma.

Geniet van deze rooibos in Oosterse stijl, met  de zoete smaak van druiven, appel, sinaasappel, kaneel en bonenhulzen.

Een relaxing rooibos met jeneverbes, bramen en bramenblaadjes,  zwarte bes, cranberry en frambozen.

We dachten meteen aan een creatie van de zoete Rooibos met de zoete en kruidige smaak van vanille en kaneel,  gecombineerd met roze peper en zonnebloesemblad.

Een uitgebalanceerde melange van Rooibos Honeybush, lemongrass, kruizemunt, limoenstukjes, zonne-bloembloesem, osmantus en zoete abrikoos. 

De rooibos hebben we gecombineerd met witte thee Tai Mu Lang Zhu, appel, citrus, verveine, citroen, rode en blauwe korenbloemblaadjes en zonnebloempitten.

Een rooibos met een fruitig kruidige scherpte die je blijft drinken. Ook heerlijk als ijsthee, met lemongrass, stukjes banaan, honing, kokos- olie, chilipepertjes,  citrus en sinaasappelbloesem.       

Zwarte thee

Thee met een zeer sterke – donkergouden infusie en een heerlijke smaak van nougat.

aIraanse zwarte thee. Het geeft een donkere infusie met een pittige smaak.

Zwarte Nepalthee met stukjes kaneel, anijszaad, gember, koriander, zwarte peperkorrels, kardemom en karwijzaad.

Oma zorgt weer voor een heerlijke verrassing met deze mix van zwarte thee, druiven, appelstukjes en amandelstukjes.

Heerlijke zwarte thee met hazelnoot, stukjes cacao en cacaoschil.

Traditionele creatie uit India van zwarte thee, gecombineerd met kaneel, steranijs, peper, kardemom en gember.

Zwarte thee met stukjes cranberry, aardbei en rozenbloesem. Cranberry is heilzaam tegen blaasontsteking. Het verhaal gaat dat in 1845 een vat aanspoelde op Terschelling.

Earl Grey is op smaak gebracht met bergamot. Bergamot is een kleine, peervormige citrusvrucht. Bergamotolie wordt uit de schil van de vrucht gewonnen.

Earl Grey thee met sinaasappelstukjes, citrus en lemon. Lady Grey is een uitvinding van Twinings om de Noorse markt te bereiken, die de Earl Grey te scherp vonden.

Uitstekende melange van zwarte thee als basis, gemengd met appel, sinaasappelschil en hazelnoot. Ook lekker met een scheutje room melk.

Het chocolaatje van toen nu in de thee. De subtiele combinatie van chocola en mint nu in deze zwarte thee.

Volle, zwarte biologische thee uit India. De thee is krachtig met een moutachtige smaak. Deze thee is zelden bitter en heeft een roodbruine kleur na het trekken.

Assam Satrupa ligt op 200 km van Darjeeling en wordt verbouwd in een subtropisch klimaat. Assam Satrupa is één van de lichtste Assam theesoorten.

Heerlijke zwarte thee in combinatie met de verkwikkende kruiden zoals kaneel, gember, kruidnagel, zwarte peper en kardemom.

Een overheerlijke thee  voor de intredende koele avonden. Typische sterke zwarte thee met een dominante, pittige gembersmaak.

Laat je verleiden door onze sensuele smaak- ervaring met donkere chocola. Zwarte thee met gember, kaneel, cacaobonen, zwarte peper en kardemom

Houd je van een aparte verrassing? Deze zwarte thee hebben we laten mengen met chocola, drop en een beetje zoethout.

Earl Grey Classic is bij kenners zeer geliefd. Melange van zwarte en groene thee, bergamot en jasmijnbloesem.

Geweldige zwarte biologische Earl Grey met  bergamot, blauwe korenbloembloesem, rozenblaadjes, saffloer en gele korenbloesem.

Geweldige zwarte biologische Earl Grey met silver tips. Dit is de grand cru van de Earl Grey, subtiel aangevuld met bergamot.

De thee is meestal een blend van Assam, Ceylon en Kenia thee. Onze huisblend is een combinatie van Assam  en China Keemun.

Een combinatie van Pu-Erh (o.a. afslankthee),  Lapacho (bevat veel ijzer en calcium) en Rooibos (anti-oxi-danten) met de aangename smaak van de sinaasappel.

Onze topper… de Gold of Tibet. Een uitermate verrassende en verfijnde creatie van Ceylonthee, gojifruit, saffraan,  zonnebloembloesem, korenbloem en vanille.

Java Op is een thee uit Indonesië. De benaming OP (Orange Pekoe)- geeft aan dat het een thee is met lange bladeren.

Afkomstig uit de Chinese provincie Anhui, een klassieke milde, donkere thee. Een geweldige drank met eigenschappen die de spijsvertering versnellen.

Heerlijke zwarte thee met kaneelstukjes, gember, groene peper, geroosterde cichoreiwortel, rooibos, zwarte peper, kardemomzaden, kruidnagel.

Heerlijke winter en zomerthee, voor een koude, warme of koele avond. Zwarte thee met een heerlijk  caramel strooisel.

Even een heel gelukkig moment met jezelf en anderen met deze zwarte thee met mango en zonnebloembloesem.

De liefde en traditie zijn vermengd in misschien wel de eerste oorsprong van een theemelange. Geniet van de Pu-erh thee met witte en roze rozenblaadjes en knopjes.

Laat je verleiden door onze heerlijke zwarte  Turkse thee met geroosterde amandel, kaneel, vanille en witte korenbloembloesem.

Heerlijke Turkse thee met stukjes nougat en honing. Echt een thee voor de verwende zoetekauw.

Heerlijke winter en zomerthee, voor een koude of koele avond. Zwarte thee met wilde kers. Ook heerlijk als ijsthee.

Een fijne zwarte thee met vlierbessen, stukjes aardbei, aardbeiblad en saffloerbloesem.

Eén van de beste thee- kwaliteiten van Sri Lanka (Ceylon). De jonge blaadjes krijgen na het fermenteren een oranje kleur en geven  een zeer geurige en fijne smaak.

Deze thee is speciaal door ons ontworpen voor de klant die alleen koffie lust. Een Ceylonthee, gemengd met de Arabica koffieboon en een natuurlijke aroma van mocca.

Erg populaire goudachtige kleur thee, uit Yunnan, een provincie in China. De thee heeft een fijne, ietwat citrusachtige smaak.

Erg populaire thee, uit Yunnan, een provincie in China

Een overheerlijke  zwarte thee voor de intredende koele avonden, met de  honing van bloempollen.

Een huisgemaakte blend naar oud recept, met een krachtige, delicate, licht rokerige en kruidige smaak.

Kaimosi is één van de theeplantages in de hooglanden, met de  vroege ochtendzon en bijna dagelijkse regenbuien een perfecte omgeving voor deze thee.

Een combinatie van Lapsang (rookthee),  Ceylon en China Keemun. In oude  tijden werd de thee in kistjes aangeboden,  variërend in luxe. 

Een exclusieve, speciale rookthee, volledig  natuurlijk gedroogd en gerookt met larixhout. Een unieke en intense bewerking om de geur  en smaak van de zgn. rookthee te krijgen.

Oost-Friese thee wordt met slagroom gedronken. De slagroom met een roomlepel aan de rand van het kopje afzetten. Niet roeren!! De room stijgt als een wolk omhoog.

Deze ‘rode’ thee kent een aardse vertrouwde smaak. Pu’erh thee staat ook bekend als afslankthee. De thee geldt geperst in China als een kostbare thee en wordt nog steeds als bruidsschat gegeven.

Prachtige en smaakvolle zwarte thee uit India.

Oolong

Oolong betekent zwarte Draak in het Chinees. Een mooie, traditionele theesoort tussen groene en zwarte thee. Oolong herken je aan de draadachtige blaadjes en heeft een citrusachtige smaak.

Oolong chai is oolong aangevuld met kardemom, peper en gember.

Chinese Oolong met ginseng, die ons lichaam verdedigt tegen virussen en bacteriën, het verbeteren van de werking van het immuunsysteem. Het is vooral nuttig tijdens perioden van verminderde immuniteit en het verhogen van de vitaliteit op middelbare en oude leeftijd. Het helpt om intensiever te leven, voegt energie toe en weerstand tegen stress. Vermindert overgewicht.

Een mooie Oolong melange met rode rozenblad en zonnebloembloesem

Oolong thee wordt vaak “ongefermenteerd” of “semi-gefermenteerd”, blauwe thee, turquoise thee. Het wordt geproduceerd in China. Het verzamelen van bladeren gebeurt op een strikt tijdstip. Onmiddellijk na het oogsten blijven de bladeren in de zon achter. Wanneer verdroging plaatsvindt, wordt de thee verzameld en in bamboemanden geschud om de randen van de bladeren raspen. Deze stappen (verdorren en schudden) worden meerdere malen afwisselend herhaald totdat de bladeren geelachtig worden. Vervolgens worden ze onderworpen aan een korte fermentatie (het is goed voor 12-20% van de gewone fermentatie) en het proces van roken. De bladeren van deze thee worden nooit gebroken door te draaien, ze zijn altijd heel.

Deze hoogwaardige Oolong thee wordt één keer per jaar geoogst in het voorjaar in de bergachtige, natte regio’s van China. De naam van de thee komt van de geur van melk als gevolg van het verzamelen van de bladeren wanneer het weer drastisch verandert. Het karakter van deze thee is aangenaam romig en kalmerend.

Heerlijke, frisse Oolong thee, aangevuld met sinaasappel en goudsbloesem

Een unieke, half gefermenteerde thee uit China,uit de provincie Guangxi.. De jasmijn is meerdere keren gemengd met de jasmijn.

Een heerlijke half gefermenteerde Oolong gecombineerd met de heerlijke  cactus en lemon.